Trakya Üniversitesi II. Bayezid Külliyesi ve Sağlık Müzesi

Güncellenme : 14.09.2020 21:17:44

⇗ Paylaş ⇗ Site İçi Arama ⇗ Edirne Rehberi Liste

Türkiye'de bulunan önemli müzelerden biri olan II. Bayezid Külliyesi ve Sağlık Müzesi, Edirne'yi gezenlerin mutlaka görmesi gereken önemli destinasyonlardan biridir.

Edirne II. Bayezid Külliyesi ve Sağlık Müzesi Tarihi

Sultan II. Bayezid tarafından 1484-1488 yıllarında Mimar Hayreddin'e yatırılmış olan II. Bayezid Külliyesi, şehir merkezine 2 km. mesafede Tunca Nehri kıyısında yer alır. Geniş bir alanı üzerine inşa edilen külliye; cami, imaret, mutfak, erzak ambarı, medrese, dârüşşifâ ve hamamdan oluşmaktadır.

Camii dışındaki yapıları, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 1984 yılında Trakya Üniversitesi'ne devredilmiştir. Bir süre Trakya Üniversitesi Edirne Meslek Yüksekokulu'nun Restorasyon ve Duvar Süsleme Bölümleri burada eğitim öğretimini sürdürmüştür.

II. Bayezid Camii, 20,55 m çapında tek bir kubbesi ve iki minaresi olan anıtsal bir yapıdır. Yanlarında dokuzar kubbeli, kapıları dış yöne açılan tabhane bölümleri bulunur. Hünkâr mahfili mermerden ve oldukça zariftir, mihrap ve minber sade bir üslüpta yapılmıştır.

Külliyenin içindeki Darüşşifa ve Tıp Medresesi, II. Bayezid Külliyesi ve Sağlık Müzesi olarak hizmet vermektedir.

Edirne II. Bayezid Külliyesi ve Sağlık Müzesi Video

Edirne II. Bayezid Külliyesi ve Sağlık Adres - Nasıl Gidilir

Adres : Yeniimaret, 22000 Edirne Merkez / Türkiye

Edirne şehir merkezine yakın bir konumda olan Trakya Üniversitesi II. Bayezid Külliyesi ve Sağlık Müzesi'nin yakın çevresinde Balkan Savaşları Müzesi ve Edirne Türk İslam Eserleri Müzesi gibi bir çok destinasyon seçeneği vardır.

Bingezi.com ailesi olarak fosil yakıt tüketen araçlar ile trafikte bekleme ile sizi strese sokacak ulaşım metotları ve gittiğiniz yerde sizi otopark problemleri ile uğraştıracak konuları şehir ve ilçe merkezlerine çok uzak olmayan yerlerde dile getirmiyoruz.

Bazı destinasyon içeriklerindeki gibi sırf arama motorlarında üst sırada çıkmaya yönelik uzun yazılar yazarak konunun amacından uzaklaşmamaya dikkat ediyoruz.

Özellikle metro ve tramvay gibi toplu taşıma araçları ile merkezlere çok uzak olmayan mesafelerde modern ve çağdaş bir ulaşım metodu olan bisiklet ile yine aynı şekilde toplu taşıma ve bisiklet entegrasyonu ile ulaşım sağlayabilecek mesafelerde bu güzel ulaşım metodunu tavsiye ediyoruz.