Anasayfa >Türkiye Tur Rehberi >Edirne >Edirne Türk İslam Eserleri Müzesi

Tarihi Edirne Türk İslam Eserleri Müzesi

Güncellenme : 13.09.2020 17:46:02

⇗ Paylaş ⇗ Site İçi Arama ⇗ Edirne Rehberi Liste

Türkiye'de bulunan önemli müzelerden biri olan Türk İslam Eserleri Müzesi, Edirne'yi gezenlerin mutlaka görmesi gereken önemli destinasyonlardan biridir.

Edirne Türk İslam Eserleri Müzesi Tarihi

Edirne'de ilk müze Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatıyla 1925 yılında Selimiye Camii Dar-ül Hadis Medresesi'nde kurulmuştur. Halk sanatlarını etkilemiş ve etnografya açısından zenginlik kazandırmıştır. Bu yüzden ikinci bir müzeye gerek duyulan Edirne'de, Selimiye Camii avlusu içinde bulunan Dar-üs Sıbyan Medresesi'nin, restore edilmesi ile Edirne'nin kurtuluşunun 13. yılı olan 25 Kasım 1936 tarihinde açılmıştır. Edirne Türk İslam Eserleri Müzesi'ne, Ankara Etnografya Müzesi ve İstanbul Topkapı Sarayı Müzesi'nden bazı değerli eserlerle takviye edilmiştir. Zamanla eserlerin çoğalmasıyla burasının müze için yetersiz duruma gelmesi sonucunda, Selimiye Camii'nin Dar'ul Kurra Medresesi onarılmış ve Etnografik eserler taşınarak burası "Etnografya Müzesi" olarak düzenlenmiştir.

Edirne Türk İslam Eserleri Müzesi Sergi

Türk İslam Eserleri Müzesi arşivinde eserler kronolojik bir dizin içinde sergilenmektedir. Girişteki salonda Osmanlı Dönemi yapıtlardan sağlanan yazıtlar, el yazması Kuran'lar ve cam eşyalar bulunmaktadır. Yazıtlar cami, hamam, medrese ve çeşmelerden toplanmıştır.

Edirne Türk İslam Eserleri Müzesi Adres - Nasıl Gidilir

Adres : Meydan, Zehrimar Cami Sokak, 22020 Edirne Merkez / Türkiye

Edirne şehir merkezinde bulunan ve buradan kısa bir yürüme mesafesi ile ulaşabileceğiniz Türk İslam Eserleri Müzesi'nin yakın çevresinde Selimiye Vakıf Müzesi ve Edirne Sarayı gibi bir çok destinasyon seçeneği vardır.

Bingezi.com ailesi olarak fosil yakıt tüketen araçlar ile trafikte bekleme ile sizi strese sokacak ulaşım metotları ve gittiğiniz yerde sizi otopark problemleri ile uğraştıracak konuları şehir ve ilçe merkezlerine çok uzak olmayan yerlerde dile getirmiyoruz.

Bazı destinasyon içeriklerindeki gibi sırf arama motorlarında üst sırada çıkmaya yönelik uzun yazılar yazarak konunun amacından uzaklaşmamaya dikkat ediyoruz.

Özellikle metro ve tramvay gibi toplu taşıma araçları ile merkezlere çok uzak olmayan mesafelerde modern ve çağdaş bir ulaşım metodu olan bisiklet ile yine aynı şekilde toplu taşıma ve bisiklet entegrasyonu ile ulaşım sağlayabilecek mesafelerde bu güzel ulaşım metodunu tavsiye ediyoruz.