Tarihi Kastamonu Arkeoloji Müzesi
Güncellenme : 13.11.2019 18:27:38
⇗ Paylaş ⇗ Site İçi AramaMüzede sergilenen eserler Hitit, Frig, Helenistik, Roma ve Bizans dönemlerine ait çeşitli eserlerin dışında Candaroğulları Beyliği ve Osmanlı dönemi ve bir bölümünde Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 1925 yılında yaptığı Kastamonu gezisinde kullandığı çeşitli eşya ve araçlardır.
Türkiye'de bulunan önemli müzelerden biri olan Kastamonu Arkeoloji Müzesi, şehri gezenlerin mutlaka görmesi gereken önemli destinasyonlardan biridir.
Kastamonu Arkeoloji Müzesi Tarihi
1941 ile 1943 yıllarında Pompeiopolis Antik Kenti (Paflagonya) bölgesinde ele geçen eserlerin bir araya toplanması ile müze deposu olarak kurulmuş olan Kastamonu Arkeoloji Müzesi, 1952 yılında yapılan tadilat ve düzenlemelerden sonra halkın ziyarete açılmış ve müdürlük haline getirilmiştir.
1980 yılında yeni bir onarım geçiren tarihi müze tadilatlar bitince 23 Ağustos 1981 tarihinde yeniden ziyarete açılmıştır.
Kastamonu Arkeoloji Müze Binası
Kastamonu Arkeoloji Müzesi, 1914-1917’de İttihat ve Terakki Cemiyeti binası olarak yapılan ve planı Mimar Kemalettin Bey’in tarafından çizilen binada kurulmuştur. Bu yapı daha sonra Kurtuluş Savaşı’nda Kastamonu Gençlik Teşkilatı, Türk Ocağı, CHP Parti binası ve İstiklal Mahkemesi binası olarak da kullanılmıştır. Ayrıca Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Kastamonu şehrine 1925 yılında yaptığı ziyaret sırasında “Şapka ve Kıyafet İnkılabı” ile ilgili tarihi söylevini de burada vermiştir.
Kastamonu Arkeoloji Müzesi Giriş Ücreti
Kastamonu Arkeoloji Müzesi ziyaret girişleri ücretsiz diye bilinmektedir. Lütfen bilgi de yanlışlık varsa bize konu hakkında bildirimde bulunun.
Kastamonu Arkeoloji Müzesi Adres - Nasıl Gidilir
İsfendiyar, No : 68, Cumhuriyet Caddesi, 37200 Kastamonu, Merkez / Türkiye
Cumhuriyet Meydanına 250 m. uzaklıkta bulunan ve yaya veya dolmuşlar ile ulaşım sağlanabilir Kastamonu Arkeoloji Müzesi'nin çok yakınında Münire Medresesi El Sanatları Çarşısı ve Liva Paşa Konağı Etnografya Müzesi'de bulunur.
Bingezi.com ailesi olarak fosil yakıt tüketen araçlar ile trafikte bekleme ile sizi strese sokacak ulaşım metotları ve gittiğiniz yerde sizi otopark problemleri ile uğraştıracak konuları şehir ve ilçe merkezlerine çok uzak olmayan yerlerde dile getirmiyoruz.
Bazı destinasyon içeriklerindeki gibi sırf arama motorlarında üst sırada çıkmaya yönelik uzun yazılar yazarak konunun amacından uzaklaşmamaya dikkat ediyoruz.
Özellikle metro ve tramvay gibi toplu taşıma araçları ile merkezlere çok uzak olmayan mesafelerde modern ve çağdaş bir ulaşım metodu olan bisiklet ile yine aynı şekilde toplu taşıma ve bisiklet entegrasyonu ile ulaşım sağlayabilecek mesafelerde bu güzel ulaşım metodunu tavsiye ediyoruz.