Tarihi Kastamonu Kalesi

Güncellenme : 13.11.2019 16:44:52

⇗ Paylaş ⇗ Site İçi Arama ⇗ Kastamonu Rehberi Liste

Kastamonu şehrinin ana simgelerinden biri olan ve kentin en yüksek noktasından şehrin bir tacı gibi görülür.

Liva Paşa Konağı Etnografya Müzesi yakın bir konumda olan ve Türkiye'de bulunan önemli eserlerden biri olan Kastamonu Kalesi, şehri gezenlerin mutlaka görmesi gereken tarihi yapılardan biridir.

Kastamonu Kalesi Tarihi

Şehrin batısında bir ana kaya kütlesi üzerinde bulunan kale, M.S. 12. yy.da Komnenoslar tarafından yaptırılmıştır olan Kastamonu Kalesi'nin orijinal yapısından günümüzde sadece iç kale kısmı var olmaktadır.

Yüzyıllarca yaşadığı doğal afetler sonucu bir çok kez onarımdan geçen kalenin, dış surları 18. yy. sonlarında yok olmuştur. Kalenin çeşitli dönemler içerisinde geçirmiş olduğu değişiklikler, bir Orta çağ Bizans yapısından çok Türk mimarisini yansıtmasına neden olmuştur. Kalenin şehirden yaklaşık 120 metre yüksekte oluşu; ulaşım yönünden oldukça kolay olması Kastamonu’yu panaromik açıdan izlenebilecek en iyi yer konumunda bulunmasını sağlar. Kale içerisinde sarnıçlar, zindan, kaçış tünelleri ile “Bayraklı Sultan” olarak anılan türbe bulunmaktadır.

Kastamonu Kalesi Adres - Nasıl Gidilir

Atabeygazi, Kale Yolu Sokak, 37100 Kastamonu, Merkez / Türkiye

Kastamonu şehir merkezinde bulunan Sinanbey Parkı'ndan Şeyh Şaban-ı Veli Külliyesi'ne giden yoldan gidilebilen Kastamonu Kalesi'ne seyrek çalışan dolmuşlar da geçmektedir.

Bingezi.com ailesi olarak fosil yakıt tüketen araçlar ile trafikte bekleme ile sizi strese sokacak ulaşım metotları ve gittiğiniz yerde sizi otopark problemleri ile uğraştıracak konuları şehir ve ilçe merkezlerine çok uzak olmayan yerlerde dile getirmiyoruz.

Bazı destinasyon içeriklerindeki gibi sırf arama motorlarında üst sırada çıkmaya yönelik uzun yazılar yazarak konunun amacından uzaklaşmamaya dikkat ediyoruz.

Özellikle metro ve tramvay gibi toplu taşıma araçları ile merkezlere çok uzak olmayan mesafelerde modern ve çağdaş bir ulaşım metodu olan bisiklet ile yine aynı şekilde toplu taşıma ve bisiklet entegrasyonu ile ulaşım sağlayabilecek mesafelerde bu güzel ulaşım metodunu tavsiye ediyoruz.