Anasayfa >Türkiye Tur Rehberi >Kastamonu >Liva Paşa Konağı Etnografya Müzesi

Kastamonu Liva Paşa Konağı Etnografya Müzesi

Güncellenme : 13.11.2019 18:16:16

⇗ Paylaş ⇗ Site İçi Arama ⇗ Kastamonu Rehberi Liste

1879 ile 1881 yıllarında Mir Liva Sadık Paşa tarafından haremlik selamlıklı, bodrum ve üç katlı olarak yaptırılmış olan tarihi konak 1997 yılında etnografya müzesine dönüştürülmüş ve ziyaretlere açılmıştır.

Türkiye'de bulunan önemli müzelerden biri olan Liva Paşa Konağı, Kastamonu'yu gezenlerin mutlaka görmesi gereken tarihi yapılardan biridir.

Liva Paşa Konağı Etnografya Müzesi Eserler

Müzenin girişinde zemin katta Kastamonu’ya ait eski görüntülerin bulunduğu fotoğraflar yer alır. Kışlık kat olarak kullanılan orta katta Kastamonu el zanaatlarını yansıtan ahşap el oymacılığı eserleri, dokumacılık, semer ve koşum takımcılığı, baskıcılık, kunduracılık, urgancılık ve bakırcılık bölümleri bulunmaktadır. Yazlık kat olarak kullanılan üst kat ise bir müze ev olarak düzenlenmiş, bir konağın içinde bulunan odalar canlandırılmıştır.

Liva Paşa Konağı Etnografya Müzesi ücretsiz ziyaret edilebilir.

Liva Paşa Konağı Etnografya Müzesi Giriş Ücreti

Liva Paşa Konağı Etnografya Müzesi ziyaret girişleri ücretsiz diye bilinmektedir. Lütfen bilgi de yanlışlık varsa bize konu hakkında bildirimde bulunun.

Liva Paşa Konağı Etnografya Müzesi Ulaşım - Nasıl Gidilir

Hepkebirler, Sakarya Caddesi, No : 5, 37100 Kastamonu, Merkez / Türkiye

Şehir içi dolmuşlar ile ulaşım sağlanabilen Liva Paşa Konağı Etnografya Müzesi'nin yakınında Kastamonu Kalesi ve Kastamonu Arkeoloji Müzesi gibi destinasyonlar bulunur.

Bingezi.com ailesi olarak fosil yakıt tüketen araçlar ile trafikte bekleme ile sizi strese sokacak ulaşım metotları ve gittiğiniz yerde sizi otopark problemleri ile uğraştıracak konuları şehir ve ilçe merkezlerine çok uzak olmayan yerlerde dile getirmiyoruz.

Bazı destinasyon içeriklerindeki gibi sırf arama motorlarında üst sırada çıkmaya yönelik uzun yazılar yazarak konunun amacından uzaklaşmamaya dikkat ediyoruz.

Özellikle metro ve tramvay gibi toplu taşıma araçları ile merkezlere çok uzak olmayan mesafelerde modern ve çağdaş bir ulaşım metodu olan bisiklet ile yine aynı şekilde toplu taşıma ve bisiklet entegrasyonu ile ulaşım sağlayabilecek mesafelerde bu güzel ulaşım metodunu tavsiye ediyoruz.