Bursa Göç Tarihi Müzesi

Güncellenme : 29.10.2020 19:30:25

⇗ Paylaş ⇗ Site İçi Arama ⇗ Bursa Rehberi Liste

Türkiye'de bulunan önemli müzelerden biri olan Göç Tarihi Müzesi, Bursa şehir turu yapanların mutlaka görmesi gereken önemli destinasyonlardan biridir.

Göç Tarihi Müzesi Kültürü

Merinos Kültür Parkı içindeki Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nin ikinci katında bulunan Göç Tarihi Müzesi içinde Türklerin Anadolu’ya göçünden, Bursa şehrinin Osmanlılar tarafından fethi, Osmanlı’nın Balkanlara doğru yurt tutmasına kadar tarihsel süreç ile ilgili bilgilendirme ve Balkanlardan, Kafkaslardan, Kırım ve civarından geri Anadolu'ya göç sürecine ilişkin canlandırma ve objeler yer alır. Balkanlardan göç tren canlandırmasıyla, Kafkaslardan göçü kağnı ve at arabasıyla, Kırım’dan göçü vapur canlandırması ile anlatılır.

9 bölümden oluşan Bursa Göç Tarihi Müzesi koleksiyonların büyük bölümü Şinasi Çelikkol’dan temin edilmiştir.

Müzenin bölümleri,
- Tarih öncesi ve İlkçağ Bursa yerleşimleri
- Bursa şehrinin kuruluşu
- Bursa’nın fethi ve Türkmen yerleşimleri
- Balkanların fethi ve kurulan Osmanlı uygarlığı
- Balkanlar’dan Bursa’ya göç
- Mübadele göçleri
- Kafkas göçleri
- Tatar Türkleri’nin Kırım’dan göçleri
- Bursa tek kökten doğan ulu bir çınarın dallarıdır

Göç Tarihi Müzesi Giriş Ücreti

Göç Tarihi Müzesi ziyaret girişleri ücretsiz diye bilinmektedir. Lütfen bilgi de yanlışlık varsa bize konu hakkında bildirimde bulunun.

Göç Tarihi Müzesi Adres - Nasıl Gidilir

Adres : Merinos Parkı, Atatürk Kongre Kültür Merkezi, Doğu Girişi 2. Kat (Tekstil ve Sanayi Müzesi Üst Katı), Osmangazi / Bursa / Türkiye

BursaRay’ın Merinos ve Osmangazi istasyonlarına yakın bir konumda olan Bursa Göç Tarihi Müzesi’nin yakınlarında Bursa Arkeoloji Müzesi, Vakıf Kültürü Müzesi ve Reşat Oyal Kültür Parkı gibi destinasyon seçenekleri mevcuttur.

Bingezi.com ailesi olarak fosil yakıt tüketen araçlar ile trafikte bekleme ile sizi strese sokacak ulaşım metotları ve gittiğiniz yerde sizi otopark problemleri ile uğraştıracak konuları şehir ve ilçe merkezlerine çok uzak olmayan yerlerde dile getirmiyoruz.

Bazı destinasyon içeriklerindeki gibi sırf arama motorlarında üst sırada çıkmaya yönelik uzun yazılar yazarak konunun amacından uzaklaşmamaya dikkat ediyoruz.

Özellikle metro ve tramvay gibi toplu taşıma araçları ile merkezlere çok uzak olmayan mesafelerde modern ve çağdaş bir ulaşım metodu olan bisiklet ile yine aynı şekilde toplu taşıma ve bisiklet entegrasyonu ile ulaşım sağlayabilecek mesafelerde bu güzel ulaşım metodunu tavsiye ediyoruz.