Bursa Reşat Oyal Kültür Parkı
Güncellenme : 19.12.2021 02:55:24
⇗ Paylaş ⇗ Site İçi Arama1955 yılında Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Reşat Oyal tarafından Kültürpark olarak hizmete açılmış ve 1999 yılında Reşat Oyal’ın ismi verilmiştir.
Türkiye'nin en güzel kültür parklarından biri olan Reşat Oyal Kültür Parkı, Bursa’yı gezenlerin mutlaka görmesi gereken önemli destinasyonlardan biridir.
Reşat Oyal Kültür Parkı Tarihi
393.000 m². alana kurulan Reşat Oyal Kültür Parkı 1963 yılında yapılan ilk festivalden beri Uluslararası Bursa Festivali'ne ev sahipliği yapmaktadır.
Konumu, büyüklüğü ve yeşil dokusuyla kent merkezi için büyük öneme sahiptir. İçinde sandalla gezilen bir göl alanı, çevresinde çay bahçeleri, lokantalar, Bursa Arkeoloji Müzesi, Konservatuvar Binası, Açık Hava Tiyatrosu bulunur. 1958 yılında gerçekleşen ulusal bir yarışma ve 1985'te parkın fuar alanına dönüştürülmesi için açılan ikinci bir yarışma sonucunda elde edilen projelere göre düzenlenmesi gerçekleşmiştir.
Reşat Oyal Kültür Parkı Tabiat
143.000 m². yeşil alana sahiptir ve 61 türde yaklaşık 5000 adet ağaç bulunmakta olan Reşat Oyal Kültür Parkı’nda ayrıca 1 sıla ağacı, 3 gingko ağacı gibi endemik bitki türleri ile tarihi anıt nitelikte tescilli ağaç türleri bulunmaktadır. Bunlar 2 adet manolya ağacı, 1 adet uludağ göknarı, Tarihi Yağcılar Çınarı olarak anılan 1 adet çınar ağacıdır.
Reşat Oyal Kültür Parkı Video
Reşat Oyal Kültür Parkı Adres - Nasıl Gidilir
Adres : Gaziakdemir, Çekirge Caddesi No : 6, 16190 Osmangazi / Bursa / Türkiye
BursaRay metro hattı ile ulaşım sağlanabilen Bursa Reşat Oyal Kültür Parkı’nın çok yakınında, Bursa Kalesi ve Merinos Kültür Parkı vardır.
Bingezi.com ailesi olarak fosil yakıt tüketen araçlar ile trafikte bekleme ile sizi strese sokacak ulaşım metotları ve gittiğiniz yerde sizi otopark problemleri ile uğraştıracak konuları şehir ve ilçe merkezlerine çok uzak olmayan yerlerde dile getirmiyoruz.
Bazı destinasyon içeriklerindeki gibi sırf arama motorlarında üst sırada çıkmaya yönelik uzun yazılar yazarak konunun amacından uzaklaşmamaya dikkat ediyoruz.
Özellikle metro ve tramvay gibi toplu taşıma araçları ile merkezlere çok uzak olmayan mesafelerde modern ve çağdaş bir ulaşım metodu olan bisiklet ile yine aynı şekilde toplu taşıma ve bisiklet entegrasyonu ile ulaşım sağlayabilecek mesafelerde bu güzel ulaşım metodunu tavsiye ediyoruz.